„Klubrádió
A lényeg

Az Iszlám Állam vállalta magára a moszkvai terrortámadást

23/03/2024 08:37

| Szerző: Klubrádió

Magyar ádozatokról nincs hír.

A legfrissebb értesülések szerint hatvanra emelkedett a péntek esti terrorakció halálos áldozatainak száma, amelyet a Moszkva szélén, a Krasznogorszkban lévő, Crocus City Hall koncerthelszínen hajtott végre egyes források szerint öt maszkos-terepmintás ruhában lévő támadó, akik tüzet nyitottak egy rockzenekar koncertjén, majd gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre.

A támadás elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára – derült ki a terrorszervezet Telegram-posztjából, amelyet a Guardian idéz. Ott azt írják: "Az Iszlám Állam harcosai az orosz főváros, Moszkva külvárosában, Krasznogorszk városában keresztények nagyszabású gyülekezetét támadták meg, több száz embert megöltek és megsebesítettek, és nagy pusztítást végeztek a helyszínen, mielőtt biztonságban visszavonultak a bázisukra.”

RUSSIA TERRORIST ATTACK
 
Moszkvai terrortámadás
 
Az Orosz Nyomozó Bizottság sajtószolgálata által kiadott videóból kivágott állókép, amelyen az orosz nyomozók Crocus City Hall koncerthelyszínt vizsgálják a Moszkva melletti Krasznogorszkban 2024. március 23-án történt terrortámadást követően. Március 22-én este egy csoport Legfeljebb öt fegyveres támadta meg a Crocus City Hall koncerthelyszínt Moszkva közelében - közölték az orosz mentőszolgálatok. A terrortámadásban legalább 60 ember meghalt, és több mint 126-an megsebesültek – közölte az FSZB orosz hírszerző szolgálat.
Fotó: EPA/RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE PRESS-OFFICE
 

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter még pénteken közölte, hogy nem lehet tudni magyar áldozatról. A miniszter azt is írta, hogy értesítették a konzuli védelemre regisztrált magyar állampolgárokat, a nagykövetség munkatársai valamennyien biztonságban vannak, a minisztérium pedig az illetékes hatóságokkal szorosan együttműködve nyomon követi az eseményeket. Szijjártó Péter hozzátette: a konzuli szolgálat sürgősségi telefonszáma folyamatosan rendelkezésre áll a magyar állampolgárok számára.