„Klubrádió
A lényeg

VSquare: Újabb, sokmilliárdos megajachtot rendeltek Magyarországról

21/03/2024 19:40

| Szerző: Klubrádió

A VSquare információi szerint nemrég rendelést adtak le Magyarországról ugyanahhoz a hajóépítő céghez, amely a Mészáros Lőrinccel és Várkonyi Andreával a fedélzetén elhíresült Rose D'Or-t is gyártotta. 

A hírlevél szerzője, Panyi Szabolcs (Direkt36) megbízható forrásból úgy értesült, a Sanlorenzo nevű olasz cégtől készül vásárolni egy magyar ügyfél egy 73 méter hosszú megajachtot.

A 73steel nevű hajótípus a Sanlorenzo jelenlegi legnagyobb modellje, és ha a Vsquare információi helytállóak, a magyar megrendelő 2028-ban juthat hozzá az egyedileg készülő hajójához, amely nagyjából 100 millió dollárba (jelenlegi árfolyamon több mint 36 milliárd forintba) kerül.

Ennyi pénze – különösen jachtra fordítható pénze – nincs nagyon sok embernek/cégnek Magyarországon, a Direkt36-nál úgy becsülik a Forbes gazdaglistái alapján, hogy csak a magyar vagyonosok top 7-je engedhet meg magának ilyen beruházást.

Az említett Rose D'Or nevű hajót, amellyel tavaly nyáron Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea nyaralt a Földközi-tengeren, 75 millió dollárosra (27 milliárd forint) becsülik, 62 méter hosszú és hivatalosan a Mészáros-féle MBH Bank egyik leányvállalata lízingelte. A Vsquare megkereste az MBH-t a következő hajóval kapcsolatban, segítenek-e a finanszírozásban, a válasz szerint a banktitok miatt nem adhatnak információt erről.

A Sanlorenzo hajógyártó cég pedig arra nem válaszolt, hogy megerősítik-e, hogy új luxusjacht készül egy magyar ügyfélnek.

(Képünk illusztráció egy Sanlorenzo-jachtról, forrás: YouTube-videó)