Orvosa szerint megjósolhatatlan, mennyi ideje van hátra Karsai Dánielnek

Orvosa szerint megjósolhatatlan, mennyi ideje van hátra Karsai Dánielnek

A méltóságteljes halálért küzdő Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 „Mindenképpen tovább fogom vinni ezt az ügyet Dani után” – mondta az RTL Klub műsorában Karsai Péter azzal kapcsolatban, hogy ha testvére, Karsai Dániel nem éli meg a strasbourgi döntést, ő folytatja majd a harcot.

Karsai Péter elmondta, hogy ott állt a testvére mellett Kaposváron, amikor az orvos közölte a szörnyű diagnózist, és ezt soha nem fogja elfelejteni. Karsai Dániel orvosa szerint megjósolhatatlan, hogy mennyi ideje lehet hátra. – Látjuk, érzékeljük, hogy Dani állapota folyamatosan romlik, de hogy ez milyen hosszú kifutású lesz, hogy ez a betegség stagnál, leáll egy kicsit, és hagy-e egy szusszanásnyi időt, nem lehet tudni – fogalmazott az alkotmányjogász testvére. Karsai Dánielt szakképzett ápolók segítik a mindennapokban, de már nagyon erős fájdalmai vannak, és abban is segítség kell neki, hogy balról jobbra forduljon.  

A halálos betegséggel küzdő alkotmányjogász – akinél az ALS betegséget 2022 augusztusában diagnosztizálták – korábban elmondta, nem tudja, mikor lesz döntés a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságon a kérelméről, amely azt célozza, hogy méltóságban fejezhesse be az életét. Ugyanakkor attól tartott, hogy nem éli meg a strasbourgi bírósági döntést, még akkor sem, ha ez májusban megszületik.