Az LMP támogatja Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltségét

  • narancs.hu
  • 2024. március 19.

Belpol

Meglepetés lett volna, ha nem, azok után, hogy Ungár Péter és Vitézy Dávid több hónapot tárgyalt erről.

A parlamenti ülésteremben jelentette be Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője, hogy a párt Vitézy Dávidot támogatja a főpolgármester-választáson.

Vitézy az LMP reakciója előtt nem sokkal egy videóval jelentette be, hogy döntött, elindul a főpolgármester-választáson, de az LMP neve nem hangzott el.

Bakos elmondása szerint egy kérésük volt Vitézy felé: lógjon ki minél jobban a jelöltek sorából azzal, hogy kizárólag Budapestről beszél. A fővárosi politika szerinte egy zs-kategóriás akciófilmet idéz, amit a budapestiek szenvednek meg. A két nagy politikai oldalnak – az örökös siránkozók vs. a város kifosztói – esze ágában sincs változtatni, jól érzik magukat ebben a szerepben.

Vitézy Dávidot főpolgármesternek! - Bakos Bernadett napirend előtti felszólalása (LMP)

Vitézy Dávidot főpolgármesternek! - Bakos Bernadett napirend előtti felszólalása Kövesse élőben a Parlamentből!

Posted by LMP - Magyarország Zöld Pártja on Tuesday, March 19, 2024

Mint ismert, Ungár Péter, az LMP társelnöke december elején ismerte el először nyilvánosan, hogy tárgyalnak Vitézyvel a jelöltségéről. A közlekedési szakember, az Orbán Viktor- kormány egykori közlekedési szakállamtitkára megtisztelőnek nevezte a felkérést, de akkor hangsúlyozta, hogy a beszélgetés még tart.

Az eddigi főpolgármester-jelöltek:

  • Karácsony Gergely (Párbeszéd-Momentum-DK-MSZP)
  • Szentkirályi Alexandra (Fidesz)
  • Brenner Koloman (Jobbik)
  • Grundtner András (Mi Hazánk)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?