„Klubrádió
A lényeg

Magyar Péter: Rogán helyében keresnék egy országot, ahonnan nincs kiadatás

19/03/2024 10:01

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter azt állítja, hogy a kormány már fél évvel az ügyészségi gyanúsítás előtt tudott a Völner-ügyről, és a korábbi igazságügyi államtitkár, Völner Pál tudott arról is, hogy megfigyelik, mert a kormány figyelmeztette őt erre.

A kormány már fél évvel az ügyészségi gyanúsítás előtt tudott a Völner-ügyről – állította Magyar Péter az ATV reggeli műsorában. hozzátette, a korábbi igazságügyi államtitkár, Völner Pál tudott arról is, hogy megfigyelik, mert a kormány figyelmeztette őt erre.

Magyar azt is mondta, értesülése első kézből származik: Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől és Varga Judittól, a volt feleségétől, aki akkor még igazságügyi miniszter volt az Orbán-kormányban.

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy ezt dokumentummal tudja-e bizonyítani, Magyar Péter úgy válaszolt, van bizonyítéka, ez pedig nem vezethet máshova, mint a kormány lemondásához.

Magyar hétfőn írt arról a közösségi médiában, hogy a Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara. Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott, Rogán Antal embere volt – állította.

Mint mondta, a központi nyomozó főügyészség szerdára idézte be őt tanúként „egy korrupciós ügyben”, bár azt nem nem tudja, hogy a völner-schadl-ügyben fogják-e kérdezni.

Magyar Péter az interjúban Rogán Antalnak közvetlenül is üzent: "A helyében indítanám a privat jet motorjait, és keresnék egy olyan országot, ahonnan nincs kiadatás".

Magyar arról is beszélt, szerinte amit ebben az ügyben bizonyítani tud, az az elmúlt három évtized legnagyobb jogi és politikai botránya. Amint átadja a bizonyítékait az ügyészségnek, mindent nyilvánosságra fog hozni.

Hétfő este Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is azt mondta a Klubrádiónak, célszerű volna, ha Magyar, ha bír ilyennel, nyilvánosságra hozna valamiféle információt.