A kormány már fél évvel az ügyészségi gyanúsítás előtt tudott a Völner-ügyről – mondta az ATV Start című reggeli műsorban kedden Magyar Péter.

A nemrég politikai pályára lépett, Diákhitel Központ volt vezetője közölte:

a korábbi igazságügyi államtitkár, Völner Pál tudott arról is, hogy megfigyelik, mert a kormány figyelmeztette őt erre.

Magyar Péter kiemelte: erről első kézből van értesülése, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől és Varga Judittól, a volt feleségétől, aki akkor még igazságügyi miniszter volt az Orbán-kormányban.

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy ezt dokumentummal tudja-e bizonyítani, Magyar Péter úgy válaszolt,

van bizonyítéka, ez pedig nem vezethet máshova, mint a kormány lemondásához.

Magyar Péter hétfőn írt arról a közösségi médiában, hogy Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara. Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott, Rogán Antal embere volt.

A központi nyomozó főügyészség szerdára idézte be őt tanúként „egy korrupciós ügyben”, bár azt nem nem tudja, hogy a völner-schadl-ügyben fogják-e kérdezni.

Magyar Péter az interjúban Rogán Antalnak közvetlenül is üzent:

A helyében indítanám a privat jet motorjait, és keresnék egy olyan országot, ahonnan nincs kiadatás

– fogalmazott.

Magyar Péter szerint amit ebben az ügyben bizonyítani tud, az az elmúlt három évtized legnagyobb jogi és politikai botránya. 

Amint átadja a bizonyítékait az ügyészségnek, mindent nyilvánosságra fog hozni - közölte a 24.hu összefoglalója szerint.