Magyar Péter nagy leleplezésre készül szerdán?

Magyar Péter nagy leleplezésre készül szerdán?

Magyar Péter a március 15-i zászlóbontásán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán tíz órára megy a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre Magyar Péter, ahol várja a sajtó képviselőit is – mondta kedd reggel Magyar Péter az ATV műsorában. Ezek szerint nem csütörtökön, hanem egy nappal korábban számol be a Schadl-Völner-ügyben általa tudottakról, például a Tóni-Barbara-Ádám hármasról. Már amennyiben kérdezik erről. Magyar arra is kitért, hogy minderről és további terhelő információkról miniszterektől szerzett tudomást és ezeket bizonyítani is tudja. Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje több évvel ezelőtti családi vitájukról is beszélt.  

Az ügyészséggel való találkozó kapcsán Facebook-posztjában Magyar Péter korábban a Facebookon azt írta: „A Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara. Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott, Rogán Antal embere volt. Erről és további terhelő információkról miniszterektől szereztem tudomást és bizonyítani tudom. Szerdán meg is teszem a Központi Nyomozó Ügyészségen.” Az ügyészség az Rtl.hu-nak küldött válaszában azt írta, hogy több magánszemély feljelentése alapján a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, mivel Magyar Péter korábban a médiában jelezte, hogy hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása. Azt is közölték, hogy a nyomozás tárgya a korrupciós bűncselekmények vizsgálata, a feljelentett nem Magyar Péter, őt tanúként kívánják meghallgatni, ezért is idézték be. 

A pártalapításra készülő Magyar Péter az ATV-nek minderről azt mondta, hogy a kormány már fél évvel az ügyészségi gyanúsítás előtt tudott a Völner-ügyről. Szerinte a korábbi igazságügyi államtitkár, Völner Pál tudott arról is, hogy megfigyelik, mert a kormány figyelmeztette őt erre. Magyar Péter állítása szerint erről első kézből van értesülése, méghozzá Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől és Varga Judittól, akkori igazságügyi minisztertől. Arra a kérdésre, hogy ezt dokumentummal tudja-e bizonyítani, Magyar Péter úgy válaszolt, van bizonyítéka, ami nem vezethet máshova, mint a kormány lemondásához. Megemlítette azt is, hogy más, kínos témákban is vannak bizonyítékai. Arról is beszélt, hogy előbb az ügyészségnek adja át a bizonyítékait, majd azokat a nyilvánosság elé tárja. A 24.hu szerint Magyar Péter az interjúban Rogán Antalnak közvetlenül is üzent. „A helyében indítanám a private jet motorjait, és keresnék egy olyan országot, ahonnan nincs kiadatás” – fogalmazott.

A Völner és Schadl elleni fő vádpont lényege szerint Schadl jogtalan előnyként rendszeresen pénzt – 2021 nyaráig legalább 83 millió forintot – adott át Völner Pálnak, aki ezért a pozíciójából eredő befolyását Schadl érdekeinek megfelelően gyakorolta. Egyébként tavaly Rogán Antalt is kérdezték a Völner-Schadl-ügyről, aki annyit mondott az Atv.hu beszámolója szerint, hogy  „az már lerágott csont”, bírósági szakaszban van.

Ami a Varga Judittal való családi vitát illeti, arra a kérdésre, hogy volt-e köztük tettlegesség, egyértelműen kijelentette: „Soha nem bántottam a gyermekeim anyját”. Szerinte „ez egy jól felépített kommunikációs kampány”, a Fradi-ultrák kezdtek arra utaló kijelentéseket terjeszteni, hogy ő bántotta volna Vargát. A Hvg.hu beszámolója szerint megjegyezte: „Biztosan volt olyan a házasságunkban, hogy verbálisan keményeket mondtunk egymásnak.” Az ominózus családi vitára egyébként 2020. december 29-én került sor, erről akkor rendőri jelentés is született. Ennek tartalmát hétfőn nyilvánosságra hozta a Hvg.hu, majd Magyar Péter is reagált erre, és leírta, szerinte valójában mi történt, erről részletesen ITT írtunk. Az ATV-nek ezzel kapcsolatban azt mondta: szerinte azt a kérdést érdemes feltenni, kinek áll az érdekében, hogy bűncselekmény útján kiszivárogtassanak egy ilyen jelentést, több mint három évvel az ominózus veszekedés után.

A jogász a reggeli ATV-s interjú után a Facebookon is posztolt arról, hogy szerdán tízkor megy az ügyészségre, ahová elkísérik jogi képviselői, többek között dr. Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter. Mint írta: „ha az ügyészség holnap a Völner-Scahdl (és társai!) ügyben kíván meghallgatni, akkor elmondom a hatóságnak a rendelkezésemre álló összes információt és ezt követően a nyilvánosságot is tájékoztatom a történtekről, ami után a kormány nem tehet mást, minthogy lemond.” Majd újfent megfenyegette Rogán Antalt, és azt javasolta neki, hogy „izzítsa az egyik magángépét és mielőbb keressen olyan országot, ahonnan nincs kiadatás”.

 

Magyar Péterrel kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.