Vitézy Dávid vagyok, döntöttem: indulok a főpolgármester-választáson – olvasható a leendő jelölt kedden reggel megküldött közleményében. 

Ungár Péter LMP-társelnök a HVG-nek megerősítette: Vitézy LMP-s jelölt lesz, de civil is.

A jelölt videójában elmondta, hogy Budapesten 5 súlyos problémával nézünk szembe:

  • kevés lakás és drága albérlet
  • nem elég jó a közösségi közlekedés
  • egészségügyi ellátás rossz a színvonala
  • nincs elég zöldfelület és sétálóutca
  • az agglomeráció fejlesztése

Vitézy szerint egyértelmű, hogy miért nem oldódott meg eddig a főváros ezen problémás pontjainak helyzete: „a városunk pártpolitikai csatatérré változott, minden ügyet átsző a két politikai oldal háborúja.”

Nem várhatunk megoldást a kormánytól, hiszen éppen ők akadályozzák a fejlődést

Míg a kormány sorra leállítja a fontos budapesti fejlesztéseket és elvonja a forrásokat, a városvezetés áldozatszerepben tetszeleg és még akkor is tétovázik, amikor minden lehetősége meglenne határozottan előrelépni – közli a jelölt, majd azzal folytatja: egymásra mutogatás, konkrétumok nélküli ígérgetés, üres lájkbajnokság – erről szól ma a budapesti politika.

Nem várhatjuk Budapest problémáinak megoldását azoktól, akik a problémáinkat okozták. Nincs még öt évünk erre.

Az LMP Dobta be legutóbb Vitézy-t

Igazi dominóeffektust indított el a főpolgármesteri jelölés a Fidesz-KDNP háza táján: miután kiderült, hogy Szentkirályi Alexandra lesz a kormánypártok főpolgármester-jelöltje, lemondott a kormányszóvivőségről. Így most pótolni kell a poszton Karácsony Gergely kihívóját.

„Maxi-Dubaj, vagy a bécsi fenntartható modell?" – című írásunk városmobilitási szakértőjét, Vitézy Dávidot az LMP három napja dobta be hivatalosan a városvezetői posztért zajló versenybe, amikor a párt frakcióvezető-helyettese szombaton sajtótájékoztatón Budapesten arról beszélt, ki kellene szabadítani Budapestet a „szellemi polgárháborúból″, ehhez pedig Vitézy-t tartják a legmefelelőbb személynek. 

Az LMP szerint az elmúlt években Budapest a pártpolitikai csatározások színhelyévé vált, és sajnos mind a két főpolgármester-jelölt – Szentkirályi Alexandra és Karácsony Gergely – személye is ezt erősíti.

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott: azzal, hogy a Fidesz Szentkirályi Alexandrát indítja, egyértelművé tették, hogy azt szeretnék, hogy „Budapest legyen a kormánynak a szócsöve”. Szerintük megválasztása esetén a fideszes főpolgármester azt tenné, amit a miniszterelnök mond neki, áll az Index cikkében. 

Vitézy Dávid nemrég közölte, hogy legkésőbb március végéig dönt arról, hogy ringbe száll-e Budapest főpolgármesteri tisztségéért.

Ez ma a közösségi oldalára kitett posztja szerint megtörténhet.

 

Tarlós István szívesen segítene Szentkirályi Alexandrának

Tarlós István szerint Szentkirályi Alexandránál jobb jelöltet nem indíthatna a Fidesz a főpolgármesteri címért. Az Indexnek nyilatkozó volt fideszes főpolgármester úgy látja, Vitézy Dávid a közlekedésen kívül semmihez sem ért, Karácsony Gergely pedig csak jajveszékel.