A pár 30 éve él az Egyesült Államokban, de nyugdíjas éveikre Magyarországon akartak letelepedni, a nő otthonában, azonban most a saját házukért is meg kell küzdeniük — írja az nlc.hu. 

A családi birtokot (annak ellenére, hogy két évszázada a nő családjának a tulajdonában van) egy nap leforgása alatt ellopták. A lopásra akkor derült fény, mikor az új tulajdonosok megjelentek az általuk megvásárolt háznál.

Az eset sajnálatos módon nem egyedülálló, hiszen a Veszprém vármegyei Rendőr-főkapitányság már régebb óta nyomoz a bűnöző csoport után, amely több házat is adott már el hamisan.

A gyanúsítottak között szerepel több ügyvéd és bírósági végrehajtó is, hiszen a csalók kedvelt módszere, hogy a hivatalnokok segítségével hamis meghatalmazást készítenek. A későbbiek majd ezt összeszerkesztik az adásvételi szerződéssel és a hamis iratokkal saját nevükre íratják az eredeti tulajdonosok házát. 

Ez történt a fent említett pár esetében is, akik már csak a hivatalos határozatot kapták meg a földhivataltól és most kénytelenek a bíróságra járulni a csalók miatt. 

A pénztárca legmélyére kell nyúlniuk azoknak, akik ezeken a településeken vennének lakást

A fővárosban már millió felett jár az eladó lakások átlagos négyzetméterára. A lakosságszám mindeközben több tízezer fővel zuhant az országban.Bővebben--->