„Klubrádió
A lényeg

A CÖKA azt állítja, nem is támadta meg az Átlátszót

18/03/2024 13:52

| Szerző: Klubrádió

Több mint 20 médium – köztük a Klubrádió is – közös szerkesztőségi állásfoglalást tett közzé azután, hogy a hatalom irányította propaganda-szatellitszervezetek kampányt folytattak annak érdekében, hogy külföldi érdekek képviselőjeként állítsák be az Átlátszót. Tették mindezt azzal egy időben, hogy a Magyar Újságírók Országos Szövetségének legnagyobb kitüntetését vehette át az Átlátszó szerkesztősége. 

Ezen kiállásra a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) most úgy reagált, sajtótájékoztatón közzétették az Átlátszónet Alapítvány és az atlatszo.hu Kft., Országos Bírósági Hivatalnál letétbe helyezett mérlegéből és pénzügyi beszámolóiból, saját kezűleg szolgáltatott önvallomásait, mire ezt több hírportál is támadásnak minősítette és szolidaritásáról biztosította a szerkesztőséget.

"Hihetjük tehát, hogy mindazok, akik szolidaritást vállaltak a külföldi pénzek felhasználásával operáló hírportállal, erkölcsileg is elkötelezték magukat az idegen megrendelők kéretlen, Magyarország belügyeibe történő beavatkozása mellett. Az »átlátszók« büszkeséggel írják, hogy oknyomozó tevékenységük eredményeit megosztják más nemzetközi szervezetekkel is. Az általuk vélt igazságok napvilágra hozása tagadhatatlanul hasonlít Gyurcsány Ferenc 2006-os »igazságbeszédéhez«, ahol nevezett mentegette magát tetteitől, amelyek Magyarország politikai és gazdasági csődjéhez vezettek" – áll a hétfői reakcióban.

A CÖKA partnerei és szellemi honvédői szerint "a dollárbaloldal képviselete, még akkor is, ha sztaniolpapírba van csomagolva, a külföldi pénzek igénybevételével törvényellenes, Magyarország Alaptörvényben rögzített szuverenitását megengedhetetlen eszközökkel aláássa." Szerintük ők nem támadnak, hanem őriznek és védenek, ami a hazaszeretet miatt kötelességük.

A CÖF-CÖKA közérdekű adatkéréssel fordul az Európai Bizo
 

 
Budapest, 2022. szeptember 1. Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője (b) és Csizmadia László kuratóriumi elnök a CÖF-CÖKA budapesti sajtótájékoztatóján 2022. szeptember 1-jén. Közérdekű adatkéréssel fordul az Európai Bizottsághoz a CÖF-CÖKA az EU úgynevezett helyreállítási alapjának kezelése miatt. MTI/Soós Lajos
Fotó: Soós Lajos
 

(Forrás: Telex)