Feljelentés született Spar-ügyben: Orbán egy rokonának akart tulajdonrészt szerezni

  • narancs.hu
  • 2024. március 18.

Gazdaság

„Nem nézhetjük ölbe tett kézzel, hogy miniszterelnök közpénzmilliárdok árán einstandol cégeket.”

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Lukács László jobbikos képviselő, miután az Economx megírta, Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét az osztrák tulajdonú Spar, mivel Orbán Viktor egyik oligarchája tulajdonrészt akart szerezni az üzletláncban. Hans Reisch a Lebensmittel Zeitung élelmiszeripari szaklapnak azt nyilatkozta, feljelentést tett az Európai Bizottságnál, másrészt átszervezték a Spar magyarországi működését, hogy így védjék a céget „Orbán karmaitól”.

Reisch állítása szerint a magyar miniszterelnök azt követelte a Spartól, hogy egy rokona befektethessen a magyarországi leányvállalatba.

A jobbikos Lukács László is feljelentést tett az ügyben a magyar hatóságoknál. „Bár a multinacionális boltokkal kapcsolatban ezer kritikánk van, hiszen a Jobbik mindig is a kisvállalkozók érdekeit védte, azonban azt nem nézhetjük ölbe tett kézzel, hogy miniszterelnök közpénz milliárdok árán vadkeleti stílusban einstandol cégeket a rokonoknak, és utána szintén közpénzből tartja fent az amúgy piaci környezetben tehetségtelenségük miatt életképtelen cégeket” – közölte a politikus.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?