Fejlesztette telephelyét a FA-ZON Bútor

|

Az egyedi és széria konyhabútorok gyártásához szükséges technológiáját itt fejlesztette ki a társaság, létrehozva egy dizájntermékeket gyártó manufaktúrát.

Megmunkálóközpontot szerzett be és raktárbázist alakított ki a FA-ZON Bútor Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. a telephelyén, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tomajmonostorán.

A tájékoztatás szerint a 2001-ben alakult, tíz embert alkalmazó társaság fő profilja egyedi bútorok tervezése, gyártása és forgalmazása, ideértve a helyszíni felmérést, tervezést, kivitelezést és beszerelést is.

A cég a Tisza-tó vonzáskörzetéhez tartozó telephelyén 900 négyzetméteres csarnokkal és kiszolgálóépületekkel rendelkezik. Az egyedi és széria konyhabútorok gyártásához szükséges technológiáját itt fejlesztette ki a társaság, létrehozva egy dizájntermékeket gyártó manufaktúrát.

A közlemény szerint a fejlesztéshez mintegy 172 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyertek el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) pályázatán, ez a teljes beruházás 70 százalékát fedezte.

A projekt során a cég egy CNC-megmunkálóközpontot szerzett be, hogy a legmodernebb technológiát alkalmazza a laplemez termékek gyártásában. A gép a látványtervből egy lépésben képes az alapanyag megmunkálására.

Kialakítottak továbbá egy raktárbázist, ahol az anyagokat és a késztermékeket tárolják a szállítás és a beszerelés előtt. A két fejlesztéssel jelentős munkaidő-megtakarítást értek el, optimalizálták a gyártási folyamatot - írták.

A nyilvános cégadatok szerint a Dunaharasztiban székhellyel rendelkező FA-ZON Bútor Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. az értékesítés során több mint 264 millió forint nettó árbevételt ért el 2022-ben, míg egy évvel korábban több mint 296 millió forintot. A társaság adózott eredménye 2022-ben meghaladta 13 millió forintot, 2021-ben a 10 millió forintot.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.