Nagy Feró mintha meg lenne sértődve Pataky Attilára: Nem hívott meg énekelni – videó

Nagy Feró kapott jegyet az EDDA ötvenéves jubileumi koncertjére, de csak a közönségbe, hánytorgatja fel Pataky Attilának a Beatrice frontembere.

2024. március 12., 13:16

Szerző:

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte nagykoncerttel a hétvégén az Edda, és a közönségben rengeteg híresség ott volt, köztük Lotfi Begi, Kiss Endi, illetve Nagy Feró is. A nemzet csótánya a következőképpen intézte el, hogy részt vehessen a bulin:

„az Attilának én szóltam, hogy én szeretnék itt lenni a buliján. Azt mondta, hogy jó, elintézi nekem kivételesen, és elintézte a belépőjegyemet. Tegnap P. Mobilon voltam, de ott énekeltem is. Attila nem hívott meg énekelni!”

Lotfi Begi egyébként Nagy Feróval szemben a színpadra is felmehetett, hogy az Eddához csatlakozzon, igaz, neki most volt egy közös dala az együttessel. Az Álmodtam egy világot című dal focis verziója a Ferencváros futballcsapatának tiszteletére készült.

A Papp László Arénában tartotta a koncertet a miskolci veterán rockzenekar. Indulás előtt az énekes maga csomagol be magának, erről így vall Pataky Attila:

„összepakolászom a cuccom, ez egy szakrális dolog nálam, nagyon fontos, hogy én rakom össze, én teszem fel a fogasra, mert akkor nincs kire haragudni, ha valami nem érkezik meg.”

Az alább megtekinthető videóban sok Edda-rajongó is látható. Az egyikük cukrász, aki egy hatalmas tortával lepte meg az együttest.

Nagy Feró egyébként nemrégiben fejtette ki gondolatait a hazai könnyűzenéről. A 78 éves rockzenész azt a kérdést kapta, hogy szerinte ki a legjobb énekes ma Magyarországon. A következő a felelet:

„ha a jegyeladásokat vesszük, akkor Isaura, vagy, hogy hívják... De komolyra fordítva, a férfiaknál szerintem Horváth Charlie, a Holdról is megismerni, ha ő énekel, a nőknél pedig Rúzsa Magdi.”

Pataky Attila szintén adott visszatekintő interjút nemrégiben, ő a Magyar Nemzetnek a következőkkel nosztalgiázott:

Erdős Péter jópofa vidéki gyerekeknek tartott minket. Kaptunk egy lehetőséget, hogy készíthetünk egy nagylemezt, feltéve ha van elég saját számunk. Volt bőven, így egy hét alatt felvettük az Edda első albumát. Olyan dalok voltak rajta, mint az Elhagyom a várost vagy az Álmodtam egy világot. A második lemeznél pedig a tapasztaltabb zenészek kiokosítottak bennünket, hogy pontosan miként és milyen dalokat kell beadni. Kellett két nagyon kemény számot írni az albumra, amit aztán úgyis kihúznak, de a többit rajta hagyják. Így készültünk mi is. Beadtuk a Vadkutya és az Engedjetek saját utamon című szerzeményeinket, amelyeket aztán nem is hagyott jóvá a bírálóbizottság, de legalább a többi bent maradt! Így a Torony és az Ítélet is, amelyekért nagyon szurkoltam, hogy megjelenhessenek. Így működött az akkori lemezkiadás, ezt nem kell tagadni. Akik ezen a rendszeren belül léteztek, azok így próbálták megtalálni a boldogságukat. Mi is megtaláltuk.”

(Kiemelt kép: Dimény András/168.hu)