Hoppá, a Barátok közt újabb sztárja mutatta meg, hogy nemcsak a színészetben tehetséges: Még jó, hogy kijönnek belőlem

Karalyos Gábor a legtöbbeknek minden bizonnyal mint a Barátok közt Somogyi Leventéje ismerős, de érdemes megismerkedni vele kicsit jobban.

2024. március 10., 06:43

Szerző:

A Barátok közt egykori szereplői közül nem Balogh Edina az egyetlen, akinek a hobbija a festészet (kattintson át az Instára egy képéért!). Nem mindennapi tehetségről adott a napokban tanúbizonyságot Karalyos Gábor is az Instagramon. A 44 éves színész Somogyi Levente szerepéből lehet ismerős a legendás napi sorozatból, de felbukkant ő A mi kis falunkban is, hogy a Moszkva tér és a Seveled című filmeket ne is említsük.

Ő publikálta az alábbi műveit a héten egy posztban.

Karalyos Gáborról tudni kell, hogy a színészi pálya előtt keramikusnak készült. Ő a következőket írja a képekhez, elismerve, hogy kissé nyomasztóak:

„...egyszerűen napi rutinná vált észrevétlenül, azt hiszem afféle self therapy. Annyi éven át »visszavontam« a kézzel alkotást, eltettem egy másik fiókba, hogy majd, meg majd ha....
Nem hagyta magát, előbújt, és jobbnak éreztem nem visszafogni, hanem hagyni.
Ráadásul nem töltök vele órákat, az alapok készítésében tényleg a pitty-putty élmény van, nem irányítom agyon, legyenek foltok, pacák, felületek, amit dob-alapon. Aztán amikor bizsereg az ujjam hegye, vagy hőbörög az elmém, akkor előveszek egyet, és megvárom, hogy mit látok benne. Van, hogy csak kicsit kell rásegíteni filccel, tollal, színesceruzával, hogy megmutassa magát. Van, hogy nem is bújik elő senki és semmi, de azzal sincs baj.
Egy kedves ismerős óvatosan megjegyezte, hogy kicsit nyomasztóak... Mondom: még az jó, hogy kijönnek belőlem, gondold el, mi van, ha mindez benn marad?!
Amúgy meg igen, azt hiszem így tudom lecsapolni a démonaim, illetve most már inkább csak démonkáim...
Amúgy meg kinek mi a szép. Engem valahogy mindig is jobban izgat, ha valami karakteresebb, mintha csak önmagában szép. A pillangónak is van olyan állapota (hernyóként-bábként), ami nem egyértelműen bájos. De attól még köll a pillangáshoz.”

Karalyos Gábor további alkotásai találhatóak például az alábbi posztban.

Ez a videó pedig azt mutatja meg, milyen különleges technikát is alkalmaz Karalyos Gábor.

Karalyos Gábor Instagramjába azoknak különösen érdemes belepörgetni, akiket érdekel a vegán étrend: a színész ugyanis jó ideje állati eredetű táplálék nélkül étkezik. És ez még mindig nem minden: jógaórákat is tart.

Nem friss az alábbi interjú, de még mindig érdekes: Karalyos Gábor, aki 2009-ig volt a Radnóti Színház társulatának tagja, arról is beszél benne, hogy annak idején először Kaposvár mellé költözött egy zsákfaluba. Most Budapesten él, de annak egészen a peremén, egy mezőgazdasági területen, innen jár be dolgozni tömegközlekedéssel. Egy 17 m2 alapterületű, de három szintes kis házban lakik, amiben a közművek közül az első évben csak villany volt. 

Az óbudai Csúcshegyen levő házát jobban meg lehet nézni az alábbi videóban.

(Kiemelt kép: Karalyos Gábor Instagramja)