Hirdetés
. Hirdetés

Tőkét emelt a Vertikal Group

|

A részvénykibocsátást követően az új részvényeket a BÉT Xtend platformjára vezetik be.

Hirdetés

A Vertikal Group Nyrt. csaknem 94,8 millió darab új részvényt bocsátott ki 928 millió forint értékben, az így befolyt forrást finanszírozási és fejlesztési célokra használja fel - jelentette be a környezetgazdálkodással foglalkozó társaság.

A 2023 januárja óta a BÉT Xtend platformján jegyzett társaság a tőkeemelés keretében 94 787 650 darab törzsrészvényt bocsátott ki. A BÉT oldalán közzétett tájékoztatás szerint ezzel a törzsrészvények száma 1 094 787 650 darabra emelkedik, az alaptőke pedig 109 millió 478 ezer 765 forintra nő.

A tőkeemelésben természetes és jogi személy befektetők vettek részt.

Hirdetés

A részvénykibocsátást követően az új részvényeket a BÉT Xtend platformjára vezetik be. A vállalat a harmadik legnagyobb súllyal rendelkező kibocsátó a február 19-én indult XTEND indexben - közölték.

A közel 50 éves múltra visszatekintő, 400 munkavállalót alkalmazó Vertikal Group Nyrt. célja, hogy környezetgazdálkodási, logisztikai és műanyagipari tevékenységének szinergiáin keresztül elsők között valósítsa meg a körforgásos gazdálkodás koncepcióját a hazai piaci szereplők sorában - ismertették.

A társaság nettó árbevétele 2022-ben 7,449 milliárd forintot ért el az előző évi 4,014 milliárd forint után, adózott eredmény 795,055 millió forintra nőtt a 2021-es 407,613 millió forintról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.