Intelligens szélvédőmosó rendszert fejlesztett ki az Ipsum-Tech

|

A járművek jeladója információt ad az ablakmosó-folyadék szintjéről, egy számítógépes program pedig az automatikus pénztári fizetést teszi lehetővé a töltőállomásokon.

Intelligens, benzinkutakon működtethető szélvédőmosó rendszert fejlesztett ki a budapesti székhelyű, autószervizeléssel foglalkozó Ipsum-Tech Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 201 millió forintos támogatásával.

A 290 millió forintos projekt keretében egy benzinkutakra szerelhető, 100-200 literes adagoló rendszert, illetve egy, a járművekbe építhető érzékelő-jeladó berendezést hoztak létre.

A járművek jeladója információt ad az ablakmosó-folyadék szintjéről, egy számítógépes program pedig az automatikus pénztári fizetést teszi lehetővé a töltőállomásokon.

A fejlesztés hozzájárul a megtermelt műanyagmennyiség és a járművek okozta környezetterhelés csökkentéséhez. A hagyományos szélvédőmosó folyadékok a környezetre káros oldó-, marószereket tartalmaznak, a flakonokban lévő szélvédőmosót gyakran csak részben használják fel, így hulladék lesz belőlük.

Az eljárásnak köszönhetően az ablakmosótartályba csak a szükséges mennyiséget kell beletölteni a nagy kiszerelésű, utántölthető tartályból, így mellőzhető a felesleges vegyi és műanyaghulladék keletkezése.

Minimális cél, hogy a projektköltség 5 éven belül megtérüljön. A környezetbarát fogyasztói szokások egyre nagyobb térnyerése miatt exponenciális árbevétel-növekedésre számítanak.

A szekszárdi, paksi, dunaföldvári telephellyel működő, 1990-ben Gemenc Autóház Kft. néven alapított társaság 2022-ben 538 millió forintos nettó árbevétel mellett 40 millió forint adózott eredményt ért el, a cég közlése szerint a 2023-as árbevétele meghaladja az egy évvel korábbit, és pozitív eredménnyel zárják az évet.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.