Húst szeleteltél a vágódeszkán? Mutatjuk, hogy kellene teljesen baktériummentessé tenni
Közben persze még mindig itt van a nagy vita, hogy műanyag, vagy esetleg fa vágódeszkát válasszunk.
A műanyag vágódeszka praktikus, de egy profi konyhában nem jó választás
Minden konyha elengedhetetlen kelléke egy profi kés, na meg egy profi vágódeszka, amin szeletelhetünk. Egyiket sem könnyű kiválasztani, mivel vannak nagyon rossz minőségűek is a piacon. Mindig körültekintően járjunk utána, és nézzük meg a vásárlói véleményeket is.
Anno egy szakember, Angyal Zoltán elmondta, hogy műanyag vágódeszkák előnye, hogy nem fog deformálódni, kényelmes kezelni, és a nagyobb szennyeződéseket egyszerűen el lehet róla távolítani. Viszont vágás során bekerülő baktériumok eltávolítása szinte lehetetlen feladat, még kifőzés után is.
A vágódeszkák tekintetében a legelőnyösebb a fa. A galériánkban megmutatjuk, hogyan kell ezeket megfelelően eltisztítani, mondjuk egy húsvágás után.
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.