Húst szeleteltél a vágódeszkán? Mutatjuk, hogy kellene teljesen baktériummentessé tenni

Közben persze még mindig itt van a nagy vita, hogy műanyag, vagy esetleg fa vágódeszkát válasszunk.

A műanyag vágódeszka praktikus, de egy profi konyhában nem jó választás

Minden konyha elengedhetetlen kelléke egy profi kés, na meg egy profi vágódeszka, amin szeletelhetünk. Egyiket sem könnyű kiválasztani, mivel vannak nagyon rossz minőségűek is a piacon. Mindig körültekintően járjunk utána, és nézzük meg a vásárlói véleményeket is.

Anno egy szakember, Angyal Zoltán elmondta, hogy műanyag vágódeszkák előnye, hogy nem fog deformálódni, kényelmes kezelni, és a nagyobb szennyeződéseket egyszerűen el lehet róla távolítani. Viszont vágás során bekerülő baktériumok eltávolítása szinte lehetetlen feladat, még kifőzés után is.

A vágódeszkák tekintetében a legelőnyösebb a fa. A galériánkban megmutatjuk, hogyan kell ezeket megfelelően eltisztítani, mondjuk egy húsvágás után.

A vágódeszkák piacán vannak az ízsemleges fák, a magas csersavtartalmú fák, és az egzoták. Érdemes utánanézni, hogy felhasználási módban melyik áll hozzánk a legközelebb.
Kattints a további képekért!

A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
A különleges ereklye rekordösszegért kelt el egy közelmúltbéli aukción. Az órát annak idején a Titanic legvagyonosabb áldozata, John Jacob Astor brit üzletember viselte.
Lifestyle
Te vagy esetleg a párod gyakran horkol éjszakánként? Nos, van egy titkos csodafegyver, amit bevethettek a probléma megszüntetése érdekében, és a szakemberek szerint jól működik. Mindössze egy dologra...
Lifestyle
2010-ben még 28 ezernél is kevesebb 65 éven felüli magyar állampolgár dolgozott, 2023-ban viszont már a 115 ezret közelítette a munkavállalók száma a vizsgált korosztályban, számuk tehát több mint 10...