Komplex karbantartás-menedzsment döntéstámogató megoldást fejlesztett a Trans Lex Work több mint 300 millióból

|

A cég történetének legnagyobb kutatás-fejlesztési projektje ez a fejlesztés, amelyen már az NKFIH pályázat 2021-es indulása előtti években elkezdtek dolgozni.

A Trans Lex Work (TLW) Kereskedelmi, Szolgáltató és Tanácsadó Kft. öt év alatt több mint 300 millió forintot fordított egy komplex karbantartás-menedzsment megoldás kifejlesztésére, amellyel az iparvállalatok jelentősen csökkenthetik a forgógépek - turbinák, kompresszorok, szivattyúk, fúvók, ventilátorok, centrifugák - karbantartási költségeit.

A társaság a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) pályázatán mintegy 158,3 millió forintot nyert el a megoldás kifejlesztésére.

Az 1992-ben alapított, 100 százalékban magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás fő tevékenysége a forgógépek karbantartása és nagyjavítása, diagnosztizálása. A budapesti központ mellett Tiszaújvárosban és Százhalombattán van telephelyük, a gépek mérete miatt legtöbbször a megrendelő telephelyén dolgoznak.

A cég megrendelői főleg energetikai cégek, de az olaj- és vegyipar mellett az élelmiszeripar és a növényiolaj-előállító cégek, valamint élelmiszer-ipari vállalatok is fontos ügyfeleik.

A cég történetének legnagyobb kutatás-fejlesztési projektje ez a fejlesztés, amelyen már az NKFIH pályázat 2021-es indulása előtti években elkezdtek dolgozni. A társaság öt év alatt több mint 300 millió forintot fordított a SMART-UP monitoring rendszer kifejlesztésére, amely komplex karbantartás-menedzsment döntéstámogató megoldás.

Ez olyan döntéselőkészítő rendszer, amellyel a forgógépek valós idejű felügyelete biztosítható, ezzel időben jelezhetők a kialakuló hibák, megelőzhetők a nem tervezett leállások, vagy akár üzemleállások, és pontosabban időzíthetők a nagyobb költséggel járó karbantartások - közölte Magyar Katalin, a cég ügyvezetője.

A SMART-UP monitoringrendszer közvetlenül működtethető együtt külső számítógépes karbantartás menedzsment rendszerekkel (CMMS).

A cégvezető elmondása szerint a rendszerükkel támogatott előrejelző karbantartás 30 százalékos költségmegtakarítással járhat, és ezt a tesztidőszak adatai is alátámasztják.

A pilot-üzem lezárulásával a rendszert a cégen belül és egy megrendelőnél már használják, és megkezdték kiajánlását a további partnerek felé - mondta.

A társaság nettó árbevétele 2022-ben 1,446 milliárd forint volt az előző évi 1,298 milliárd forint után, adózott eredménye ugyanebben az időszakban 122,215 millió forintról 219,336 millió forintra nőtt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.