Hirdetés
. Hirdetés

Van MI, de többet is segíthetne - megjelent a ComputerTrends Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a ComputerTrends magazin 2024. február 14-én megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a ComputerTrends magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme a legfrissebb:

Részlet a tartalomból:

Címlapunkon: Van MI, de többet is segíthetne
A mesterséges intelligencia sikeres alkalmazásának egyik kulcsa az erős adatmenedzsment. Az MI helyes alkalmazásának több akadálya van, például az átgondolt fejlesztési stratégia elmaradása, de említhetjük az MI-hez értő szakemberek hiányát is.

12 CES 2024 - Jövőformáló AI
A mobilitástól kezdve a fenntarthatóságon át az egészségig, a munkától a szórakozásig minden a mesterséges intelligenciáról szólt az évet indító technológiai seregszemlén. A CES 2024 innovatív megoldások ezrein szemléltette az AI átformáló erejét, de jutott a reflektorfényből a biztonságos és etikus alkalmazást célzó szabályozásnak is.

14 EdTech Summit - Kiiktatja-e az MI a tanárokat?
A mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeit mutatták be az EdTech Summit Hungary kiállításon.

18 5G, felhő és robotika az üvegházakban
A rendelkezésre álló fejlett technológiákat - mint az 5G, a felhő és köd alapú infrastruktúra, valamint a robotika - használó gazdálkodók rengeteg energiát spórolhatnak, miközben növelhetik termelékenységüket.

22 Cyber Risk Quantification, azaz a kiberkockázatok számszerűsítése
A CRQ még egy kevéssé ismert fogalom Magyarországon, de mielőtt bemutatnánk magát a modellt, ami csupán csak egy eszköz, lépjünk pár lépést hátrébb és nézzük meg mire is használható ez az eszköz... egyáltalán mitől is nevezhetünk "jónak" egy kockázatkezelési programot?

Hirdetés

24 Cisco - Aggályok az AI körül
A vállalatok töredéke kész csupán a mesterséges intelligencia bevezetésére és kiaknázására, miközben több mint felük attól tart, ez rövidesen negatív hatással lesz az üzletre, derült ki a Cisco felméréséből. Minden negyedik szervezet biztonsági aggodalmak miatt tiltja a generatív AI használatát.

26 Veeam - Támadásálló adatvédelem
Kibertámadások szakítják meg a vállalatok működését a leggyakrabban, mégis csupán harmaduk tudná adatait rövid időn belül visszaállítani, világított rá a Veeam friss felmérése. A biztonsági kockázatok csökkentéséhez a szállító zero trust adatvédelmi modellt dolgozott ki.

28 Tényleg decentralizált a Bitcoin hálózat, vagy ezt csak gondoljuk?
A bitcoint nem kell bemutatni senkinek: a világ elsőszámú kriptovalutája már 15 éve játszik meghatározó szerepet a pénzügyi és tech szektorban, és - bár sokszor temetik - nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben is velünk marad, akárcsak a mögötte álló Bitcoin hálózat is.

30 Az olaj- és gázipar előrelendítése technológiával
Az iparág átalakulóban van, az erőforrások feltárásától a finomításon át a szállításig a technológia végigkíséri és segíti az összes folyamatot.

32 IDC - Pezsgés a szoftverpiacon
A mesterséges intelligencia platformokra fordított költés növekvő pályán tartja az üzleti analitikai szoftverek európai piacát, jelentette az IDC. Az elemző adataiból ítélve térségünk vállalatai a dolgok internetére és a humántőke menedzselésére sem sajnálják a pénzt.

33 A magyar ESG törvény hatásai - így érinti a hazai vállalkozásokat
Nagy hatása van a 2024. január 1-től hatályos hazai ESG törvénynek a hazai vállalkozások életére. Aki időben kapcsol, az előnyhöz juthat, aki elkésik, az hatalmas hátrányba kerül.

34 Még nem felkészültek a nagyvállalatok sem az új ESG jelentéstételi kötelezettségre
A BDO Magyarország ESG üzletága 9 közép-kelet-európai BDO iroda részvételével a régió vállalatainak fenntarthatósághoz való hozzáállásáról, a területen tett kezdeményezéseiről és az ESG-vel kapcsolatban azonosítható akadályokról készített egy kutatást.

36 Környezetvédelmi biztosítás - mire nyújtanak fedezetet a biztosítók?
A környezetvédelmi biztosítás szabályait összegző, közel 20 ezer hazai gazdasági szervezetet érintő rendelet jelentős változást és azonnali lépéseket eredményezhet a hazai vállalkozások életében. Az érintett vállalatoknak minimum 10, de akár egyes esetekben 100 milliós biztosítási összeggel rendelkező környezetvédelmi biztosítást kell kötniük az idei évtől.

37 A Fujitsu prémium kategóriás tárolóit jól fogadja a magyar piac
A biztonsági mentéshez, archiváláshoz, fájl- és obejktumtároláshoz all-in-one megoldást adó ETERNUS CS8000 kategóriájában a legnépszerűbb a hazai piacon.

38 ISE 2024 - Pillantás az áttetsző LED-fal mögé
A professzionális audiovizuális rendszerek és integrátoraik szakkiállításán bemutatott vállalati megoldások nemcsak látványosak, hanem intelligensek és fenntarthatók is. Az ISE 2024 jubileumára az eseménynek otthont adó Fira de Barcelona Gran Via is csúcstechnológiába öltözött.

40 Lenovo - Munkaeszközök intelligenciával
A modern munkavégzést mesterséges intelligenciával segítő eszközöket és megoldásokat mutatott be a Lenovo a CES 2024-en. A kiállításon többek között mini AI PC, szoftveresen is hibrid, szénsemleges laptop és szabad szemmel látható 3D képet előállító kijelző premierezett.

42 Hanna Abdel Hamid: A nők szerepének megerősítése a technológiai szektorban
Út a nemek közötti egyenlőség és az innováció felé.

44 Megtalálni a jó munkahelyet, a megfelelő embert
Hol és hogyan keresnek napjainkban a fiatalok állást? Milyen szempontok állnak az igénylista élén? Hogy próbálnak a cégek megfelelni a munkavállalói elvárásoknak? A felmérések eredményei, az állásbörzék tapasztalatai mindkét oldalnak segíthetnek.

47 Így takaríthat meg időt és energiát a HR
Valószínűleg minden toborzó érezte már a nyomást és az ezzel járó stresszt, hogy egyszerre több, kiemelt fontosságú feladatot kell megoldania. A tendencia azt mutatja, hogy egyre több a HR-szakemberek teendője.

48 Segítség a Z-generációs munkaerő felvételéhez
Minden generáció más, mint az előző. A különbségek megértésével sikeresen megtalálhatók és megtarthatók a legrátermettebb fiatalok, akik 1997 és 2012 között születtek.

49 Ezek a diplomák a legkeresettebbek a munkaerőpiacon
Az egyetemi jelentkezések környékén sorra születnek elemzések, amelyekből kiderült, hogy jelenleg melyik egyetem diplomásai kérik el a legmagasabb fizetést átlagosan és mely intézmények diplomáira van a legnagyobb igény a munkaerőpiacon.

50 Magyar szakember kapta idén a Dynatrace Community Rockstar-díjat
Ismét Las Vegas-ban tartotta éves konferenciáját a Dynatrace, amelyen a világ minden tájáról több, mint 4000 szakember vett részt. Itt adták át a Community Rockstar díjat, amit a Telvice szakértője vihetett haza.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.