Csak annyit mondunk: szívesen.

A kivit sokféleképpen megszabadíthatjuk a héjától, például hámozóval, késsel, kanállal, de akár egy (üveg)pohárral is, és csak a kézügyességünkön múlik, hogy mennyi marad a hámozás után belőle, azaz a gyümölcshúsából. Ugyanakkor nem is kell feltétlenül megpucolni, hogy ehetővé varázsoljuk, merthogy elég ehhez

egy mosogatószivaccsal ledörzsölni a barnás héjáról a szőröket.

Ennek nemcsak az az előnye, hogy kevesebb munkával jár és több marad belőle, hanem az is, hogy így hozzájuthatunk a héjában rejlő jóságokhoz, merthogy ez is tele van rosttal és vitaminokkal, ráadásul háromszor több antioxidánst tartalmaz, mint a húsa.

A kivi (húsa) igazi vitaminbomba: gazdag a C-vitaminban, igen magas a rost-, az A-, E- és K-vitamin-tartalma, sok kálium, foszfor és magnézium rejlik benne, mindemellett pedig alacsony a kalóriatartalma – vagyis jó az immunrendszerünknek és az emésztésünknek, és még nem is hizlal.

Ilyen sokféleképpen pucolhatsz kivit:

(Fotó: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Lehet, hogy eddig rosszul pucoltál gránátalmát

Így már nem is tűnik annyira nehézkesnek és bonyolultnak ez az egész.

A csontleves az igazi szuperfood – kipróbáltuk az Allee-nál nyílt Alaplé bárt

Az Alaplé igazi tápanyagbomba, az immunrendszer legjobb barátja, de bennünket már a karakteres, erőteljes ízvilágával is meggyőzött.

Az egészség pofonegyszerű és varázslatos titka: az erjesztés

Ma már sokkal ismertebb és vonzóbb néven fut: fermentálás. Ez a régi módszer nemcsak az ételek ízét és textúráját javítja, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. És még nagyon egyszerű is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Erica tornász, és ezt le sem tudná tagadni

Veszélyesen süllyed több tucat kínai nagyváros

Ha ott van ő, egyszerűen nem lehet senki vagy semmi másra nézni

További cikkeink a témában