Magyar Péter tüntetést hirdetett a köztévé elé, ha tíz napon belül nem hívják be élő vitára

Magyar Péter tüntetést hirdetett a köztévé elé, ha tíz napon belül nem hívják be élő vitára

Magyar Péter Hajdúszoboszlón, 2024. május 6-án. (Fotó: A Magyar Hang olvasója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön Miskolcon tartott nagygyűlést Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője országjárása során, ahol beszéde során ultimátumot adott a köztelevíziónak, hogy behívják élő vitára, különben a tévészékháznál kíván tüntetni. 

A Tisza Párt politikusa közölte, hogy ő hajlandó bárkivel leülni vitázni a választások előtt, de ezt a köztévében kell megtenni, mert az mindannyiunké. Arról is beszélt, hogy vissza kívánja venni a közmédiát és betiltani az állami propagandát, majd Orbán Viktor miniszterelnöknek és Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének üzent, mondván, mindkettejüket kihívta egy élő televíziós vitára a magyar köztévébe. Ám szerinte „a narancssárga és a kék Fidesz két utcai harcosa bátran elfutott”, és maguk helyett Deutsch Tamást és Dobrev Klárát küldték, mint EP-listavezetőket. Magyar le is ülne velük vitázni, de ezt a köztévében tenné meg. Ezután a Magyar Narancs szerint bejelentette: „ha 10 napon belül nem kapunk választ a köztelevízió vezetőitől, hogy mikor, melyik nap, hány órára mehetünk be élő egyenes vitára, akkor ott leszünk a köztelevízió III. kerületi Kunigunda utcai épületénél, és addig nem megyünk haza, amíg nem engedik meg, hogy beolvassuk a magyar emberek követelését, vagy leüljünk egy élő egyenes vitára Deutsch Tamással, Dobrev Klárával, Gyurcsány Ferenccel, Orbán Viktorral, vagy akivel akarják.” Azt is kérte Deutschtól és Dobrevtől, hogy ez ügyben írjanak vele közösen levelet a közmédia vezetőinek.