- 1. Kakaós kevert Karicától (Nosalty) Szintén gyerekkori emlék ez a sütemény, s szerencsére megvan az eredeti recept. Egyszerű hétvégeken készítette édesanyám. Mindig gyorsan elkészült, és gyorsan el is fogyott. Amolyan "nincs sok időm, de ennék valam
- 2. Töltött csirkecomb (Nosalty) Igazi vasárnapi fogás ropogós bőrrel, puha töltelékkel és omlós csirkével! Ez a mi töltött csirkecombunk!
- 3. Sütés nélküli epres sajttortakocka (Nosalty) Íme egy szuperegyszerű, sütés nélküli sajttortakocka, ami bármilyen gyümölccsel kombinálható. Mi az epret választottuk, hiszen ha már szezonja van, mindenbe beletesszük. Nektek sem kell keresgélnetek, hogy mi legyen
- 4. Matchás-epres torta sütés nélkül (Nosalty) Matchaimádó lányom szülinapjára készült ez a csodaszép torta, ami úgy gondolom másoknak is nagy kedvence lehet, úgyhogy érdemes lesz kipróbálni az idei eperszezonban!
- 5. Lecsóágyon sült töltött paprika (Nosalty) Gyakran készítek töltött paprikát, mert szereti a család, de amikor már megjelenik a piacon a szabadföldi paradicsom, akkor a lecsó is sűrűn előfordul az asztalon. Most e kettőt ötvöztem egybe, és milyen jól tette
- 6. Epres-mentás panna cotta (Nosalty) A panna cotta egy Észak-Olaszországból származó könnyed, nyári desszert. Igazán könnyed, és krémes, remegős állagú, kissé pudingszerű. Csak néhány egyszerű összetevőből áll, nem igényel se tojást, se süt
- 7. Klasszikus lebbencsleves (Nosalty) Ismerjük a mondást, "ahány ház, annyi szokás", de nekünk ez a kedvenc verziónk! :)
- 8. Rozé kacsamell tavaszi zöldségekkel (Nosalty) A kacsamell sütése kisebbfajta kihívást okozhat egy kezdő szakácsnak. Ezzel a recepttel azonban megmutatjuk, hogy egyáltalán nem ördöngösség a tökéletes, szaftos rozé kacsamell elkészítése. Sütőt nem igényel,
- 9. Gyros házilag (Nosalty) Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. Ízlés szerint variálhatóak a fel
- 10. Rebarbaraszelet omlós tésztával (Nosalty) A híresebb, citromos ízesítésű, amerikai szelet rebarbarássá változik, ha eljön a szezon. Fanyarságát megőrzi, csupán kiegészül további édes ízekkel és karakteres aromákkal – és természetesen a színe is na